X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

Pînă cînd pot fi depuse cererile pentru compensații la gaze, energie termică și energie electrică

13 mar. 10:15   Societate
6669 0

În fiecare lună, după data de 25, Sistemul Informațional „Vulnerabilitate Energetică” calculează gradele de vulnerabilitate ale solicitanților de compensații pentru perioada rece a anului și se stabilește dreptul la plata monetară. Pentru a vizualiza informaţia privind categoria de vulnerabilitate energetică atribuită, cetățenii pot să acceseze platforma și să intre în cabinetul personal.

Gospodăriile eligibile vor primi în continuare compensații pentru gaze naturale, energie termică sau energie electrică în facturile pentru luna februarie, emise în luna curentă.

De asemenea, începînd cu luna februarie apartamentele debranșate de la sistemul centralizat de încălzire pot primi compensații pentru facturile la agentul termic, în conformitate cu gradul de vulnerabilitate energetică acordat. Compensațiile vor fi achitate pentru întregul sezonul de încălzire 2023-2024.

Astfel, în cazul consumatorilor debranșați de la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică care s-au înregistrat pe platforma compensatii.gov.md, dar nu au introdus numărul locului de consum (NLC) pentru energia termică, modificările vor fi efectuate automat de sistemul informațional, iar beneficiarii vor primi retroactiv compensații la agentul termic.

Consumatorii debranșați care nu s-au înscris pe platformă pot primi compensații doar după completarea cererii și acordarea gradului de vulnerabilitate, începînd cu luna din care s-au înregistrat pe platformă.


Martie este ultima lună în care gospodăriile pot beneficia de compensații în sezonul rece noiembrie 2023 – martie 2024.

Platforma compensatii.gov.md este deschisă pentru înregistrare și cetățenii pot depune în continuare cereri pentru solicitarea compensațiilor pînă în data de 25 martie pentru a primi compensații în facturile emise în luna aprilie pentru energia consumată în luna precedentă.

Dacă cetățenii au întrebări suplimentare privind acordarea compensației pentru energie sub formă de plată monetară sau în factură, pot apela Linia Verde: 0 8000 5000 sau să trimită un mesaj la adresa electronică: [email protected].

Pentru a vedea mai multe răspunsuri la întrebările parvenite pe adresa redacţiei noastre, accesaţi acest link. Întrebările pot fi expediate pe adresa [email protected].

2
0
0
3
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав