Peste 15 mii de evrei hasidici au tranzitat teritoriul Moldovei

14 sep. 17:07   Societate
5972 0

Peste 15 mii de evrei hasidici au ajuns pe teritoriul Moldovei, în perioada 11-13 septembrie curent, pentru a se deplasa ulterior către orașul Uman din Ucraina, unde vor marca sărbătoarea Noului An Evreiesc.

În scopul fluidizării activităților din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, au fost create fluxuri speciale de procesare a documentelor călătorilor pelerini. Acest fapt a permis evitarea suprapunerii fluxurilor de pasageri și, respectiv a întârzierilor la curse.

Pe drumurile naționale spre punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene Palanca, Tudora și Otaci, echipaje ale poliției de patrulare au fluidizat traficului pentru evitarea ambuteiajelor. Traficul s-a desfășurat cu normalitate nefiind necesare recomandări pentru rute de ocolire.

Pentru gestionarea eficientă a fluxului sporit de călători, în proximitatea Aeroportului Internațional Chișinău, va fi pregătit un platou de așteptare destinat evreilor hasidici reveniți din Ucraina, care urmează să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Totodată, au fost instalate corturi pentru verificări.


Pentru a evita suprapunerea cu cursele regulate, au fost stabilite trasee de direcție pentru pasagerii curselor charter la ghișeele de înregistrare care vor fi prevăzute doar pentru aceste curse.

În fiecare an, mii de evrei hasidici merg în Uman, Ucraina, pentru a sărbători Rosh Hashanah (Anul Nou Evreiesc) și a onora mormântul rabinului Nachman.

Anul acesta, Rosh Hashanah începe pe 15 septembrie și va dura până pe 17 septembrie. Organizarea logistică a deplasării pelerinilor pe teritoriul Republicii Moldova este efectuată de statul Israel în cooperare cu organizații ale societății civile din Israel și voluntari.

1
1
1
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?