X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Achitarea impozitului pe bunuri imobiliare: Precizările Primăriei capitalei

5 iun. 16:45   Capitala
6921 0

Primăria Chișinău informează contribuabilii despre necesitatea achitării impozitului pe bunurile imobiliare, pentru perioada fiscală 2024, notează Noi.md.

Direcția de colectare a impozitelor și taxelor locale a expediat deja avizele de plată prin intermediul serviciilor poștale.

Deținătorii semnăturii electronice și/sau mobile pot accesa portalul https://sfs.md/ro/servicii/persoane_fizice și selecta opțiunea: vizualizarea impozitului în baza fișei imobilului și respectiv pot genera desinestătător avizul de plată, vizualiza suma impozitului și imprima avizul pe suport de hîrtie.

Totodată, nu se mai aplică reducerea de 15 % pentru achitarea pînă la 30 iunie а sumei integrale а impozitului pe bunurile imobiliare calculat.

Onorarea obligației fiscale se face cu Avizul de plată direct la oficiile poștale, oficiile bancare sau on-line, prin serviciul guvernamental de plăți electronice mpay.gov.md prin selectarea serviciului „Achitarea impozitului pe bunurile imobiliare (cu aviz de plată)”.


Тermenul-limită de achitare а impozitului pe bunurile mobiliare este 30 iunie 2024.

Scutirea la impozitul ре bunurile imobiliare se acordă persoanelor de vîrstă pensionară, în temeiul art. 283 din Codul Fiscal, dar nu tuturor categoriilor de pensionari. Scutirea constituie doar 500 mii lei din valoarea estimată în scopul impozitării imobilului-domiciliu.

În cazul ridicării personale а avizului de plată, pentru siguranța și protecția datelor cu caracter personal de la sediul Direcției, acestea se eliberează la prezentarea actului de identitate sau а împuternicirii legale.

3
2
1
5
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав