Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1410

A început goana pentru un loc în liceele din țară

9 iul. 09:00   Capitala
7120 0

Absolvenți de gimnaziu sînt așteptați pînă pe 15 iulie să depună în format electronic sau fizic dosarul de participare la concursul de admitere. Rezultatele vor fi afișate pe 20 iulie. Iar în acest an, în liceele din țară sînt așteptați peste 13 mii de absolvenți.

În a treia zi de înscriere, la Liceul Spiru Haret din Chişinău, numărul de absolvenţi înscriși depăşeşte de aproape trei ori numărul de locuri disponibile.

"Deocamdată, au fost depuse 234 de cereri pentru 81 de locuri disponibile în trei clase, una profil umanistic, altele două cu profil real Nu pot fi înmaticulaţi acei candidaţi care vor avea nota sub 9,25. Deci sînt aranjaţi în ordinea descreşterii mediilor conform numărului de locuri disponibile şi deja se trage linia sub ultimul candidat", a precizat Valeriu Gînga, director adjunct la Liceul "Spiru Haret", notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

Şi la Liceul Teoretic Republican "Aristotel", viitorii liceeni vor fi aleşi in urma unei selectii riguroase. Pentru a face faţă numărului mare de solicitări, școala a optat pentru o probă suplimentară în cadrul concursului de admitere, care va avea loc pe 17 iulie.

"Noi punem accent mai mult pe elementele de logică, de erudiţie. Anul acesta, s-a luat decizia ca la profilul umanistic să fie istoria, iar la profilul real să fie matematica. Ne vom strădui să luăm în considerare aceste rezultate de la examen, plus notele care le-au obţinut pe parcursul clasei a noua", a menționat Pavel Cerbușca, directorul instituției de învățămînt.


A doua etapă de admitere în liceele din țară se va desfășura în perioada 1-10 august 2024 și doar în școlile în care, la prima etapă, au fost depuse cereri pentru cel puțin 75% din locurile planificate.

3
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?