Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Pastele făinoase s-ar putea scumpi

5 sep. 2023,, 12:15   Societate
5993 0

Prețurile la paste s-ar putea majora în Republica Moldova. De această dată, creșterea prețurilor se datorează unor motive externe.

Prețurile de vînzare cu amănuntul la paste în Europa a crescut deja cu aproximativ 20% și ar putea crește în continuare, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

Experții internaționali prevăd că producția globală de grîu din acest an, dar și următorul, va fi la cel mai scăzut nivel din ultimii 22 de ani.

„Există o penurie gravă de grâu dur în Tunisia. De asemenea, situația este dificilă și în Algeria, Maroc, Italia, unde este o calitate foarte proastă la grâu în prezent, dar și în Spania”, spune un analist.

În Italia, de exemplu, o tonă de grâu dur este la preț de 412 euro. Este cu 70 de euro mai mult decât în luna iulie. Între timp, Guvernul Italiei a convocat urgent o ședință în legătură cu creșterea semnificativă a prețurilor la alimente din țară.


Grâul dur se cultivă și în Republica Moldova. De asemenea, și în Federația Rusă. Însă importul grâului din Rusia în Moldova este dificil în prezent. Principalele importuri de paste gata preparate în Moldova vin din România, Rusia, Ucraina și Italia.

3
0
0
2
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?