X 
Arşiţa stiri: 182
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Ploile - o mare problema pentru recolta de grîu din Franța

10 iul. 22:00   Externe
4754 0

Recolta de grîu moale a Franţei este prognozată să coboare în acest an pînă la un nivel apropiat de cel din 2020, din cauza ploilor abundente care au creat probleme celui mai mare producător agricol din Europa.

Datele recente ale Ministerului francez al Agriculturii arată că producţia de grîu ar urma să scadă cu 15,4% în acest an, pînă la 29,7 milioane de tone. Este vorba despre o producţie cu 14,2% sub media din ultimii cinci ani.

„În ultimii 20 de ani, doar alte două recolte au fost mai mici de 30 de milioane de tone, cele din 2016 şi 2020”, se arată în raportul publicat de Ministerul francez al Agriculturii, notează Noi.md cu referire la economica.net.

Estimările privind producţia de grîu moale au fost revizuite de mai multe luni în ultimele luni din cauza ploilor fără încetare şi a lipsei de soare după însămînţarea din toamnă, împreună cu temperaturile ridicate care au favorizat apariţia dăunătorilor.

Diminuarea producţiei ar putea să se traducă printr-o restricţionare a exporturilor Franţei, care în mod frecvent vinde grîu în Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.


0
1
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав