COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Opinie: Contractul de concesionare a Aeroportului, încheiat cu încălcari

Opinie: Contractul de concesionare a Aeroportului, încheiat cu încălcari

Avocatul Eduard Digore consideră că contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău a fost încheiat cu încălcarea normelor imperative, ceea ce duce la nulitatea absolută a acestui contract.

Potrivit lui, a fost încălcat un șir de proceduri prevăzute de lege. Plus la aceasta, au participat la concesiune companii care nu au fost invitate, transmite Noi.md cu referire la IPN.

Juristul menționează că dacă se va constata că concesionarul nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale, atunci vina va fi a acestuia. În acest caz, statul suportă prejudicii, el este păgubit și este îndreptățit să solicite repararea prejudiciilor pentru neexecutarea condițiilor contractuale. În particular, ar putea să apară nemulțumiri față de investițiile efectuate de către concesionar, dar acest lucru trebuie să fie probat. „Indiferent de situație, că încetează contractul mai devreme sau mai tîrziu, investitorul are dreptul să-și recupereze investițiile făcute. Aici ar putea să apară anumite litigii și contradicții în ceea ce privește relațiile cu statul. Cu siguranță se va impune efectuarea unui audit”, a afirmat juristul în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul TVR Moldova.

Deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr Igor Munteanu spune că în ultima perioadă s-a încercat de a fi creată percepția că problema concesionării Aeroportului Internațional Chișinău a fost deja rezolvată, prin transmiterea unor acțiuni de la o companie la alta. Parlamentarul consideră că instituțiile statului trebuie să facă tot posibilul ca să restituie Republicii Moldova acest bun.

Deputatul Partidului Socialiștilor Grigore Novac este de părere că pentru rezilierea contractului de concesionare este nevoie, în primul rînd, de voință politică. Totodată, trebuie respectate toate normele legale pentru ca să nu aibă de suferit bugetul statului, trebuie respectate toate drepturile pății opuse și trebuie de examinat unde anume a fost lacuna în acest contract. „Trebuie să-i identificăm pe toți cei care au impus acest contract. (...) O anchetă trebuie să facă lumină în acest sens”, a menționat socialistul.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load