COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Operatorii aerieni din R. Moldova au fost excluși din ”Lista neagră” a UE

25 noi. 12:00   Societate
3417 0

Operatorilor aerieni naționali din R. Moldova au fost excluși din Lista de siguranță a UE, cunoscută drept „listă neagră”. Decizia a fost aprobată după evaluarea desfășurată de Comisia Europeană în cadrul Autorității Aeronautice Civile, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

În anul 2018, în urma mai multor sesizări din partea autorităților aeronautice a statelor membre UE cu privire la neconformitățile depistate la operatorii aerieni naționali, Comisia Europeană a decis să desfășoare o misiune de evaluare a capacităților de supraveghere ale Autorității Aeronautice Civile.

Misiunea de evaluare a fost realizată de Comisia Europeană în perioada 11-15 februarie 2019. Drept urmare, din cauza lipsei unui nivel corespunzător de supraveghere a siguranței aeronautice, transportatorii aerieni certificați în Republica Moldova (cu excepția Air Moldova, Fly One și Aerotranscargo) au fost incluși în lista de siguranță, fiind impuse restricții de operare în spațiul aerian al Uniunii Europene.

Problema listei de siguranță ținea mai mult de capacitatea insuficientă a AAC, la acea perioadă, de a exercita funcțiile sale de certificare și supraveghere continuă în conformitate cu cerințele internaționale.

Prin urmare, din februarie 2019 AAC a întreprins un șir de acțiuni pentru înlăturarea neconformităților depistate de misiunea de evaluare a CE.


Astfel, după evaluare desfășurată de Comisia Europeană în cadrul AAC în septembrie 2021 și a ședinței Comitetului de Siguranță Aeronautică al Comisiei Europene din 10 noiembrie 2021, cu participarea reprezentanților tuturor statelor membre, s-a decis excluderea Operatorilor aerieni naționali din această „listă neagră”.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X