Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1303

O judecătoare din dosarul Platon-Morari s-a retras. Care este motivul?

19 oct. 2021,, 15:09   Societate
3877 0

Judecătoarea Ana Cucerescu a depus astăzi o Declarație de abținere de la judecarea cauzei inițiată de omul de afaceri Veaceslav Platon împotriva fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Magistrata denunță intimidări la adresa sa și limitări în drepturi, motiv pentru care nu „poate adopta o soluție pe speța în cauză”, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Intimidarea judecătorului raportor de către alți membri ai completului de judecată atentează asupra imparțialității și independenței subsemnatei”, se arată în declarația semnată de Cucerescu.

Magistrata susține că pe parcursul procesului au loc ședințe de judecată la care ea nu este invitată, iar în cadrul acestora se examinează „cereri de recuzare” a magistratei neinvitate.

„Ședințele de judecată sînt stabilite fără consultarea agendei subsemnatei, astfel încît numindu-se ședințe peste altele deja prestabilite, motiv pentru care nu pot să fiu prezentă în același timp la două examinări, în două sedii diferite.


Mi se indică permanent că trebuie să „mă conformez” celorlalți reprezentanți ai completului de judecată.

sînt acuzată că „îmi depășesc atribuțiile” și că aș fi comunicat cu acuzatorul prin intermediul telefonului.

Nu mi se permite să adresez întrebări participanților la proces, în cadrul ședinței de judecată, precum și să particip la discuții, motiv pentru care nici nu poate adopta o soluție în speță.

Declar că mă simt obligată să mă retrag de la judecarea cauzei penale în cauză”, se mai arată în declarație.

Magistratele vizate - Vasilisa Muntean și Irina Păduraru nu au comentat acuzațiile Anei Cucerescu.

La începutul anului 2020, Veaceslav Platon l-a dat în judecată pe Viorel Morari, acuzîndu-l de „acțiuni în stil mafiot, în interesul unei grupări criminale conduse de Vladimir Plahotniuc”, fiindu-i solicitate 300 de milioane de dolari drept despăgubire materială. Morari a respins, în repetate rînduri, aceste acuzații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?