COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 762 106 INFECTAȚI 285 321(+1371)   TRATAȚI 269 685     DECESE 6632(+15)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2922
Puterea stiri: 6631

O brutărie din Peresecina coace gratuit pîine pentru bătrîni şi persoane nevoiaşe

29 iul. 07:49   Societate
2146 1

Chiar și pîinea cea de toate zilele este uneori un produs ce lipsește de pe mesele multor pensionari sau oameni nevoiași de la noi. Angajații unei brutării din satul Peresecina coc gratuit pîine pentru toți cei care au nevoie și o aranjează într-un dulap special, la intrare.

În cîteva clipe, toate rafturile erau deja golite, iar oamenii au spus că pentru ei orice bucată de pîine este o adevărată binecuvîntare. Brutăria organizează astfel de acțiuni în fiecare dimineață, iar pe zi ce trece, la ușă se adună tot mai mulți oameni nevoiași.

„În dar pentru voi, scumpi părinţi şi bunici!” Cu acest mesaj au fost întîmpinați oamenii care au venit după pîine gratuită. Brutarii nici nu au reușit să o pună bine pe rafturi, că deja nu mai rămînea niciuna de leac. În doar cîteva clipe, bătrînii le-au luat pe toate.

Proprietarii au spus că ideea de a împărți pîine gratuită s-a copt timp de opt ani, pînă a devenit realitate. S-au convins că trebuie să ajute oamenii mai ales după ce au numit brutăria în cinstea unui apostol evanghelist, care împărțea și el pîine nevoiașilor.

Acum, brutarii oferă pînă la 300 de pîini gratuite pe zi, iar cantitatea depinde de cît reușesc să coacă, întrucît în spate este o muncă artizanală migăloasă și deloc ușoară. Aceștia îndeamnă și oaspeții care le trec pragul să cumpere pîine, pe care ulterior să o lase în dulapul de la intrare, pentru cei care într-adevăr au nevoie de ea.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽