X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Numărul alegătorilor în cele opt localități, unde vor avea loc alegeri locale noi

19 feb. 16:25   Societate
1703 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) prezintă informații despre numărul de alegători în cele 8 localități din țară unde, la 19 mai 2024, vor avea loc alegeri locale noi și alegeri parțiale pentru funcția de primar și de consilier în consiliul local.

Astfel, potrivit datelor din Registrul de Stat al Alegătorilor, conform situației din 19 februarie curent, numărul total al cetățeni cu drept de vot este de 10 521, notează Noi.md.

Alegătorii care își vor stabili domiciliul în una din localitățile sus-menționate după data de 19 februarie 2024, nu vor putea vota la alegerile locale noi și cele parțiale din 19 mai 2024. Codul electoral prevede că termenul înregistrării domiciliului sau reședinței temporare nu poate fi mai mic de 3 luni pînă la data primului tur de scrutin.

Pe 19 mai 2024, vor avea loc alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor locale în localitățile Cairaclia, raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, dar și pentru alegerea primarului în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, orașul Bucovăț, raionul Strășeni, satul Sagaidac, raionul Cimișlia și comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova.

Alegeri parțiale vor fi desfășurate în comuna Cealîc, raionul Taraclia pentru o nouă componență a consiliului local, dar și pentru alegerea primarului în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia.


Amintim că, potrivit CEC, astăzi a început perioada electorală pentru alegerile locale noi și parțiale din 19 mai 2024.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?