Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Norul de praf saharian a ajuns și în Moldova. Avertizarea meteorologilor

28 mar. 07:17   Societate
7828 0

Dacă pînă acum ați citit despre norul de praf saharian în țările vecine, aflați că o masă de aer cu particule din astfel de praf va acoperi Republica Moldova din seara de miercuri, 27 martie curent.

Masa de aer vine din România și se va îndrepta, inclusiv, spre Ucraina. Depunerile de praf vor putea fi observate, în special, în zonele în care va ploua, transmite Newsmaker.md cu referire la informația pe care a obținut-o de la șefa secție prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), Nadejda Stolear.

Avertizarea se va menține pînă în seara zilei de joi, 28 martie curent.

„Confirmă, norul de praf saharian va ajunge și în Republica Moldova. Deplasarea maselor de aer este din sud-vestul României. Datorită faptului că sîntem geografic amplasați lîngă România, se prevede că norul o să treacă peste teritoriul țării noastre, inclusiv peste Ucraina, spre Marea Neagră. Depunerile de praf vor putea fi observate pe mașini, etc, doar dacă vor fi precipitații, de exemplu, dacă va ploua. Ținînd cont că pentru ziua de mîine avem prognozate precipitații doar la nord foarte slabe, putem să nu observăm particulele, dar să le simțim în aer. (…) Pentru ziua de azi și mîine sînt prognozate intensificări ale vîntului. De obicei, cînd vîntul este mai puternic, masele de aer se împrăștie și norul de praf ar putea să nu fie atît de vizibil”, a declarat Nadejda Stolear.

Sursa citată a mai explicat că norul de praf saharian ar putea fi resimțit, în special, de persoanele care suferă de astm sau alte boli respiratorii.


Cît despre vreme, în următoarele 24 de ore, vom avea cer noros și maxime termice de pînă la 19 grade în centrul țării. Minimele vor indica +6 grade Celsius. La nord se așteaptă ploi slabe și maxime de pînă la +17 grade Celsius. Minimele vor indica 3 grade. În sudul țării, în următoarele 24 de ore vom avea cer noros cu maxime de 22 grade și minime de 8 grade Celsius.

0
1
0
4
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав