X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

Autoritățile vor modifica criteriile de evaluare a situațiilor de urgență

10 iul. 11:53   Societate
3075 0

Guvernul Republicii Moldova a aprobat modificări la Hotărîrea Guvernului cu privire la clasificarea situațiilor excepționale și la modul de acumulare și prezentare a informațiilor în domeniul protecției populației și teritoriului în caz de situații excepționale.

Modificările stabilesc un termen de 90 de zile calendaristice pentru prezentarea de către organele centrale de specialitate ale administrației publice și autoritățile administrației publice locale a informațiilor privind situațiile excepționale produse și consecințele acestora. Această măsură va permite o evidență statistică completă a situațiilor excepționale produse pe teritoriul Republicii Moldova.

Termenul de 90 de zile pentru raportare se va aplica și pentru situațiile excepționale produse pînă la data intrării în vigoare a prezentei hotărîri şi care încă nu au fost raportate Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, prin modificările aprobate sînt introduși indicatori specifici pentru evaluarea "secetei", definind criteriile prin care o situație excepțională poate fi clasificată drept secetă.

0
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав