Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 477

Mitropolia Moldovei va oferi populației 2000 doze duble de vaccin Sputnik V"

23 iun. 2021,, 11:45   Societate
1748 0

Mitropolia Moldovei a hotărît să acorde populației cele 2000 de doze de Sputnik V, primite din partea Patriarhiei Moscovei, pentru vaccinarea slujitorilor bisericilor și a familiilor acestora.

Secretarul Mitropoliei, Vadim Cheibaș, a spus că, dacă o parte dintre doze va rămîne nesolicitată, acestea vor fi oferite enoriașilor, transmite publika.md

Nu se știe cîți slujitori ai bisericilor au fost vaccinați împotriva coronavirusului până în prezent. Dar, se pare că puțini.

Episcopul de Soroca Ioan a anunțat că doar 3 din cei 57 de slujitori ai bisericii din întregul raion au vrut să se vaccineze.

Episcopul de Orhei Siluan de nu a numit cifrele, a spus doar că nu sînt mulți dintre cei care s-au vaccinat și și-a exprimat speranța că ceilalți se vor răzgîndi.


Între timp, Ministerul Sănătății a mulțumit Mitropoliei pentru donație. Iar coordonatorul Campaniei de vaccinare, Ninel Revenco, a adăugat că acțiunile Bisericii pot deveni un exemplu pentru cei care nu au hotărît încă să se vaccineze.

Anul trecut, în toiul pandemiei, Mitropolia s-a pronunțat împotriva vaccinării și a pretins amenințări de ciobire prin vaccinare. Ulterior, ea a încetat să promoveze astfel de idei, recunoscînd că numai medicii pot informa despre beneficiile și riscurile vaccinării.

Vă reamintim că vaccinarea împotriva COVID-19 în Republica Moldova este benevolă. Conform ultimelor informații, cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diverse motive, inclusiv teama de vaccin, precum și imposibilitatea de a alege un vaccin pentru imunizare.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X