X 

Ministrul Justiției, în vizită la Judecătoria Ungheni

20 oct. 2022,, 18:30   Societate
1577 0

În cadrul ședinței de ieri a Cabinetului de miniștri în orașul Ungheni, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a vizitat Judecătoria Ungheni și a discutat cu judecătorii despre situația din justiție, despre reformarea sistemului de justiție, despre integritate și profesionalism, care trebuie să stea la temelia actului de justiție.

În cadrul vizitei, ministrul a remarcat condițiile din instanța de judecată, care corespund tuturor standardelor – săli amenajate și dotate cu tehnică necesară, cameră de audiere a minorilor, camere pentru avocați și procurori, dar și resurse informaționale utile justițiabililor.

„Așa trebuie să arate toate judecătoriile din țară, pentru că, nu doar judecătorii trebuie să aibă condiții bune de muncă, dar și justițiabilii trebuie să se simtă confortabil și în siguranță atunci când sunt în instanță”, a menționat Sergiu Litvinenco.

Tot ieri, ministrul Justiției a vizitat și Biroul de probațiune din Ungheni, unde a discutat cu consilierii de probațiune problemele din sistemul de probațiune, dar și cum Ministerul Justiției poate interveni, la nivel legislativ, pentru a le soluționa.

„Probațiunea, ca alternativă la detenție, trebuie intens promovată, pentru că contribuie la reducerea recidivei, reintegrarea în societate a deținuților, angajarea acestora în câmpul muncii sau la îndeplinirea unor munci în folosul comunității de către persoanele aflate în conflict cu legea”, a reiterat Sergiu Litvinenco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?