X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Fostul club al CFM din Ungheni ar putea avea o nouă viață

6 mar. 16:15   Societate
2448 0

Fostul club al întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” din Ungheni, lăsat în paragină de ani buni, ar putea fi, în viitor, un centru de pregătire a echipei naționale de kaiac-canoe.

Clădirea ar urma să fie reabilitată, să fie schimbat acoperișul și creată o infrastructură modernă, însă doar dacă conducerea CFM va cădea de acord să transmită teritoriul în gestiunea Consiliului raional Ungheni. Declarații în acest sens au fost făcute pentru Realitatea.md de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Ion Poia.

„Fiind din Ungheni, am depistat că această clădire, înainte era un club al CFM, este lăsată în paragină. Are o suprafață de aproximativ 300 metri pătrați. (…) Împreună cu Dionisie Ternovschi, președintele raionului Ungheni, Sergiu Gurin, secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării, Alex Gorea și Tatiana Rotari, reprezentanții Guvernului am vizitat clubul dat. (…) Ne dorim să dăm o nouă viață acestui edificiu. Vom înregistra o inițiativă legislativă în acest sens, împreună cu colegul Radu Marian.

Urmează să discutăm cu conducerea CFM, să vedem ce părere au despre această idee. Probabil, este cel mai potrivit loc pentru echipa națională de kaiac-canoe, pentru pregătirea sportivilor care fac acest lucru, în prezent, în Transnistria. Am analizat spațiul și am văzut că acest lac este cel mai potrivit, este exact peste gard de clădire, el se întinde pe 113 hectare, iar lungimea e de 1 km 800 metri.

Avem sprijinul Guvernului în acest sens. Doar după ce vom ajunge la un numitor comun cu CFM, un specialist va merge la fața locului pentru a elabora caietul de sarcini și a înțelege suma investițiilor necesare. La fel, ar putea fi și un centru pentru sportivii care practică luptele libere în Moldova. Ne propunem să păstram aspectul clădirii, dar să fie schimbat acoperișul, să se facă reparație în interior inclusiv. Lucrurile s-ar putea mișca rapid, mai cu seamă că construcția este ridicată și nu avem nevoie de autorizații”, a precizat deputatul Poia.

0
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?