Ministrul Justiției, despre scoaterea în afara legii a PP „Șor”: Au fost prezentate suficiente argumente

13 iun. 08:15   Societate
2852 1

Indiferent de decizia finală a Curții Constituționale privind demersul Guvernului de scoatere în afara legii a Partidului Politic „Șor”, Înalta Curte va emite însă anumite constatări valoroase, care vor disciplina pe viitor exponenții partidelor politice în luarea deciziilor conform legii.

Declarația a fost făcută de ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, la emisiunea „La 360 de grade” de la Radio Moldova, notează Noi.md

Potrivit ministrului, acest caz este o premieră pentru Republica Moldova, iar anterior Curtea Constituțională a solicitat și opinia Comisiei de la Veneția.

„Ne așteptăm ca Curtea Constituțională să examineze sub toate aspectele sesizarea, inclusiv în baza probelor, argumentelor părților. Au fost prezentate, în viziunea noastră, suficiente argumente, cumva este cunoscut faptul că au fost multiple episoade de încălcare a legislației electorale de către acest partid, inclusiv cu sancționări. Dacă vine o hotărîre prin care s-ar stabili că acest partid nu este constituțional, Ministerul Justiției va avea procedura de a înainta în instanța de judecată lichidarea și radierea acestui partid, inclusiv către ASP. În privința mandatelor deputaților nu cunoaștem încă”, a declarat Veronica Mihailov-Moraru.

Amintim că, după o pauză de aproape o lună, magistrații Curții Constituționale au reluat astăzi examinarea sesizării prin care Guvernul a solicitat verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor”, liderul căruia, Ilan Șor, a fost condamnat la 15 ani de pușcărie în dosarul numit generic „Frauda Bancară”.


Potrivit reprezentanților Guvernului, există argumente că formațiunea a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și pune în pericol suveranitatea și independența Republicii Moldova.

Reprezentanții partidului politic resping acuzațiile.

4
0
0
1
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?