X 
Arşiţa stiri: 179
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Ministra Sănătății, despre fuzionarea a două spitale: "Ne vom despărți de unii șefi"

28 dec. 2023,, 14:45   Societate
3151 0

Ala Nemerenco a venit cu un mesaj în rețelele sociale în contextul fuzionării celor două spitale, și anume: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase "Toma Ciorbă" și Spitalul de Dermatologie și Boli Comunicabile. Potrivit ministrei Sănătății, unii dintre șefii instituțiilor respective vor fi disponibilizați, notează Noi.md.

Ala Nemerenco menționează că fuzionarea celor două spitale din același domeniu într-un management comun a stîrnit multe turbulențe.

"Vreau să transmit iar un mesaj infirmierelor, asistentelor, personalului auxiliar, pentru care munca care o fac este importantă ca oxigenul, fiindcă le asigură poate unicul venit în familie, și ele, sau ei, vin la aceste spitale de prin suburbii, din Sireț, sau Vatra, sau Băcioi - nimeni dintre Dvs. nu veți pierde munca, nici măcar nu veți trece prin procedura de disponibilizare și apoi angajare; spitalele nu se închid, nu dispar, nu fac picioare, și nici aripi, nu pleacă.

Da, vom trece prin restructurări, întru binele spitalelor și a pacienților, dar vom trece împreună. Și ne vom despărți, într-adevăr, de cîțiva din capii care nu au nicio grija de Dvs, de veniturile Dvs, sau condițiile de lucru, ci doar de interesul lor personal, mărimea "otkaturilor", interesul în achiziții de milioane de lei pe medicamente procurate la greu și apoi tot la greu decontate ca expirate. Veți mai auzi de ei, căci unii sînt cercetați în dosare penale", spune Ala Nemerenco în mesajul său.

Contactați de Noi.md, reprezentanții celor două spitale nu au răspuns apelului. Recent, medicii de la cele două spitale au organizat acțiuni de protest în fața Executivului.


Anterior, responsabilii din Serviciul de presă al Ministerului Sănătății au declarat pentru Noi.md că managementul comun al celor două spitale înseamnă eficientizare, fortificare și răspuns mai bun la problemele din domeniu cu utilizarea acelorași resurse.

Cu privire la subiectul fuzionării celor două spitale s-a expus și Mihail Pîsla, expert în sănătate, fost director al Centrului Național de Sănătate Publică. Potrivit acestuia, economisirea de bani după fuzionarea celor două spitale și eficiența sporită, la care face referință Ministerul Sănătății, va fi una nesemnificativă.

Precizăm că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” va fuziona cu Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile. Un proiect în acest sens a fost aprobat miercuri de Guvern, la inițiativa Ministerului Sănătății.

3
0
0
0
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав