X 

Mii de persoane au beneficiat în luna august de medicamente și dispozitive medicale compensate

23 sep. 13:30   Societate
3014 0

Peste 157 de mii de persoane au beneficiat în luna august de medicamente și dispozitive medicale compensate.

Compania Națională de Asigurări în Medicină a transferat farmaciilor contractate în jur 73,9 de milioane de lei pentru medicamentele și dispozitivele medicale compensate, eliberate în luna august 2023. De aceste preparate farmaceutice au beneficiat peste 157 de mii de persoane.

În structura cheltuielilor pentru medicamentele compensate în luna august, cei mai mulți bani (circa 38 milioane de lei) au fost alocați pentru preparatele destinate tratamentului bolilor cardiovasculare, după care urmează antidiabeticele orale, injectabile și analogii de insulină (în jur de 15 milioane de lei) și preparatele compensate pentru boli psihice+boala Parkinson (peste 2,3 milioane de lei).

Pentru dispozitive medicale compensate, CNAM a transferat în jur de 4 milioane de lei. De teste pentru determinarea nivelului de zahăr în sînge au beneficiat în jur de 14 mii de persoane, iar peste nouă mii – de lanțete. Totodată, mai mult de 353 de pacienți au ridicat din farmacii pungi colectoare pentru stome intestinale și urinare.

Reţeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensate este valabilă în toate farmaciile contractate de CNAM pe întreg teritoriul ţării.

5
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?