Mii de pachete cu produse pentru Paște, pregătite pentru refugiații ucraineni

22 apr. 2022,, 21:47   Societate
1270 0

Peste 3000 de pachete cu produse pentru Paști sunt gata să fie preluate de către refugiații din Ucraina, care au găsit adăpost în Republica Moldova.

Fiecare pachet conține un cozonac, ouă de ciocolată și un borcan cu miere. Munca de împachetare s-a făcut, cu multă sîrguință, la depozitul studioului Moldova Film, potrivit jurnal.md.

Zeci de refugiați s-au implicat în pregătirea pachetelor pentru Paște. La clacă au venit voluntarii.

O refugiată din Ucraina ne-a spus că e tristă că în acest an nu va ciocni ouă roșii alături de cei dragi și nici nu va mai coace un cozonac, pe care să îl taie la masa de sărbătoare. Este singură în Chișinău și pentru a scăpa de gînduri negre, se implică în acțiuni de voluntariat.

Organizatorii și-au propus să-i încadreze pe refugiați în diferite activități, care i-ar face să uite de ceea ce se întîmplă acasă, măcar pentru cîteva ore.


„Atît localnicii, cît și refugiații sunt alături de noi și împreună încercăm să creăm o atmosferă de sărbătoare înainte de Paște și să aducem spiritul de sărbătoare. Ceea ce se face aici, se face în teritoriu alături de alte organizații, în satul Popeasca, raionul Căușeni sau Ucrainca”, a menționat Roman Banari, reprezentant ONU pentru refugiați.

Evenimentul este organizat de inițiativa „Moldova pentru Pace”, în parteneriat cu Agenția ONU pentru refugiați. Pînă acum, voluntarii au oferit peste 11 mii de pachete refugiaților și celor care i-au adăpostit.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?