TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Medic, despre colegii care refuză să se vaccineze: Este dreptul lor constitutional

În Moldova, medicii refuză oficial vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca.

Documentele, semnate de șefii instituțiilor medicale din Comrat și Ceadir-Lunga, au fost publicate pe rețelele de socializare. Cauza ar fi lipsa încrederii față de acest vaccine, dar și frica de reacțiile adverse.

Potrivit lui Alexei Ceba, medic epidemeolog din cadrul Ageniei Naționale de Sănătate Publică, medicii au tot dreptul să reguze vaccinarea însă ei trebuie să înțeleagă că doar prin imunizare poate fi oprit șirul de infectări noi.

”Poziția Ministerului și a ANSP este de a fi pro-vaccinare în special a lucrătorilor medicali care trebuie să fie în fruntea prevenirii infecției cu COVID-19”, a declarant Ceban.

Potrivit șefului Departamentului de anestezie și terapie intensivă de la Institutul de Medicină Urgentă, Adrian Belîi, în cadrul instituție în care activează au fost făcute liste cu medici care acceptă sau nu să fie imunizați.


”La Institutul de Urgență am făcut listele în care majoritatea absolute au acceptat să se vaccineze. Presupunem că sînt anumiți medici care refuză să fie imunizați, da rei sînt tot oameni, au dreptul de a spune nu, din precauție, deoarece au trecut prin diferite pericole, greutăți și doar o hipervigilență i-a scăpat de boală. Opțiunea de a spune nu, nu este o acțiune ireversibilă. Ei vor observa în mod sigur efectele vaccinului asupra noastră după se pot răzgîndi. Ei vor vedea că noi devenim mai protejați. Medicii au aceleași drepturi constituționale, ei nu vor fi penalizați pentru că au refuzat să fie vaccinați”, a delcarat Belîi.

Potrivit Angelei Paraschiv, membră a Grupul Național de imunizare împotriva Covid-19, fiecare instituție a elaborat o listă de personae care vor fi imunizate.

”Foarte multe persoane initial au refuzat, acum doresc să se vaccineze. Acum actualizăm din nou listele care initial au refuzat. Eu sper că personalul medical o să vadă, că vaccinul funcționează și reacții nu sînt iar frica de reacții adverse va dispărea”, a declarant Paraschiv.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load