Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1162

Cum să ne restabilim cît mai repede puterile

22 aug. 04:00   Sănătate
848 0

Medicul terapeut din SUA, Sandra Dolton-Smith, a numit mai multe modalități de a ne reîncărca organismul obosit și de a depăși stresul.

Potrivit ei, mulți oameni cred că pentru o odihnă completă și creșterea productivității trebuie să dormim suficient. Dar somnul nu oferă orgaismului o încărcare completă. Dolton-Smith asigură că este important să ne odihnim mental, să nu mai fim mereu îngrijorați. Căci dacă o persoană suferă de stres, ea nu mai are puteri de a face alte lucruri. Gîndurile rele afectează și calitatea somnului, iar din cauza tulburărilor frecvente, mulți au insomnie.

În timpul muncii, medicul ne recomandă să facem pauze, dacă este posibil, să ieșim la aer curat, să ne odihnim în mod regulat de gadget-uri în liniște. Utilă este odihna creativă cînd omul desenează, cîntă sau își dezvoltă alte abilități. Odihna socială, potrivit dr. Sandra Dolton-Smith, nu este mai puțin importantă: trebuie să "scăpăm" de vampirii energetici și să ne înconjurăm cu oameni pozitivi.

Ultimul punct pe care medicul la numit odihnă emoțională. Ea recomandă să nu ne ascundem sentimentele, să nu încercăm să-i mulțumim pe toți sau să pretindem că suntem bine atunci cînd ne simțim foarte rău, se spune pe site-ului revistei Inc.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав