Mai mulți copii din țară au trecut prin Școala Securității

29 mai. 21:30   Societate
3341 0

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI a finalizat “Școala Securității” ediția 2023, care a fost desfășurată în perioada 23 – 28 mai 2023. La acţiunile de pregătire a tinerii generații în domeniul bazelor securității vieții au fost instruiți 1140 de copii din raioanele Căușeni, Bălți, Orhei, Hîncești, Cahul, Edineț, UTA Găgăuzia și Soroca, Ungheni și municipiul Chișinău.

Elevii instituțiilor de învățămînt cu vîrstă de 15-17 ani au participat la evenimentul anual educativ organizat de IGSU. Copiii au demonstrat forță și rezistență maximă în concursuri de echipare, ştafete combinate, instruiri la acordarea primului ajutor medical, stingerea focarelor cu stingătoarele, dar şi probe artistice.

În perioada concursului, echipele au fost ghidate de specialiștii IGSU, care au evaluat cunoștințele și abilitățile participanților, dar și le-au acordat asistența și atenția maximă la fiecare probă.

Tinerii și-au testat rezistența fizică, au arătat abilitățile de lucru în echipă, dar și au învățat multe lucruri noi în domeniul prevenirii și reacționării corecte în situații de urgență. La finalizarea competițiilor, juriul a calculat rezultatele finale și a anunțat cîștigătorii în fiecare raion. Echipele, care au demonstrat cele mai înalte performanțe, au fost premiate cu cupe și diplome. Școala Securității, cu genericul „Împreună reducem riscurile”, ediția 2023 cu scopul instruirii tinerii generații în domeniul bazelor securității vieții a fost organizată de IGSU în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, iar elevii din țară au fost instruiți și antrenați să prevină deferite riscuri, precum și au deprins cunoștințe noi privind reacționarea și comportamentul corect în situații excepționale.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?