COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mai multe persoane vindeau un gram de amfetamină cu 1000 lei

Mai multe persoane vindeau un gram de amfetamină cu 1000 lei

Mai multe persoane au fost reținute pentru contrabandă și circulație ilegală a drogurilor sintetice care valorau peste 150 mii lei.

Activitatea acestora a fost documentată timp de patru luni, perioadă în care au stabilit că membrii grupului aveau reguli bine stabilite de comunicare, subordonare și disciplină. Aceștia s-au dovedit a fi doi bărbați cu vîrstele cuprinse între 22 și 29 de ani, o femeie cu vîrsta de 23 ani și un minor de 17 ani.

În perioada documentării, au fost acumulate probe care indică asupra faptului că aceștia au creat o rețea de comercializare pe internet a drogurilor de tip sintetic, prin intermediul aplicației Telegram. Rolul de administrator l-au atribuit unui membru al grupării cu cunoștințe în domeniul tehnologiilor informaționale. Drogurile erau ascunse în locuri alese după reguli stricte (în apropierea școlilor, grădinițelor), iar coordonatele și fotografiile cu acestea erau transmise centralizat operatorului care administra totul de la distanță.

La domiciliul persoanelor documentate au fost depistate și ridicate peste 100 grame de droguri de tip PVP, 51 grame de amfetamină, mai multe doze de marijuană, peste 500 pachețele destinate ambalării drogurilor, un cîntar electronic la scara mică, mai multe carduri bancare, telefoane mobile, calculatoare și alte dispozitive electronice de comunicare prin intermediul cărora erau administrate și gestionate platformele de comunicare și conturile electronice de plată.

Astfel, un gram de PVP era comercializat cu 600 – 800 lei, un gram de amfetamină – 1000 lei, iar un gram de marijuana – 300 lei.

Între timp, doi dintre aceștia au primit mandate de arestare, iar dacă vinovăția le va fi demonstrată, ei riscă de la 7 la 15 ani închisoare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load