X 

Lotul de ajutoare umanitare destinat Ucrainei a ajuns la destinație

12 iun. 14:15   Societate
4442 0

Lotul de ajutoare umanitare destinat Ucrainei, după ce a fost distrus barajul Nova Kahovka, a fost recepționat de autoritățile ucrainene,

Ea a mai subliniat că lotul de asistență internațională umanitară valorează 4,2 milioane de lei.

„Sîmbătă, salvatorii din Republica Moldova au pornit la drum pentru a transporta, pe cale terestră, un lot de ajutoare umanitare destinat Ucrainei. Ajutoarele includ stații de pompare a apei, bărci gonflabile, produse alimentare și echipamente necesare pentru înlăturarea consecințelor inundațiilor. Bunurile sînt oferite din rezerva IGSU și a Agenției Rezerve Materiale. Toate ajutoarele au ajuns în Ucraina și au fost recepționate de autoritățile de acolo”, a precizat pentru Radio Moldova, ofițerul de presă din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu.

Reamintim că decizia de a transmite acest lot de asistență internațională umanitară țării vecine, pentru gestionarea consecințelor ecologice și umanitare, provocate de distrugerea barajului de la Nova Kahovka, a fost aprobată pe 9 iunie de Comisia pentru Situații Excepționale, prezidată de prim-ministrul Dorin Recean.

3
1
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?