COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Juristul Nicolae Eșanu susține că există o soluție mai simplă decît starea de urgență

22 oct. 10:05   Societate
1829 1

Juristul Nicolae Eșanu susține că decizia Guvernului de a decreta stare de urgență este pripită. Fostul secretarul de stat la Ministerul Justiției afirmă că Executivul abordează ”simplist” problema, ceea ce ne poate crea probleme serioase în viitor.

În opinia juristului, pentru a evita consecințele de mai departe, autoritățile puteau merge pe calea adoptării unei legi speciale prin care să se aloce sumele necesare de bani pentru procurarea gazelor naturale.

”Acest lucru poate fi făcut într-o singură zi. Dacă există voință, legea poate fi adoptată, promulgată și publicată astăzi. Sper că nu trebuie să explic foarte mult că daca sîntem într-o situație care poate justifica introducerea stării de urgență nu pot fi luate în serios eventuale argumente că nu se poate adopta o lege, prin derogare de la procedurile obișnuite. O eventuală abordare simplistă a problemei instituirii stării de urgență ne poate crea probleme foarte serioase pe viitor”, a scris Eșanu.

Premierul Natalia Gavrilița a declarat că va cere, vineri, Parlamentului declararea stării de urgență pentru a putea oferi bani din buget către Energocom care va cumpăra gaz la preț de piață.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X