X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3992

Juristul Nicolae Eșanu, despre demiterea lui Demciucin: "Mai degrabă, se impune concluzia că a fost un act de răzbunare"

4 mar. 13:26   Societate
2632 0

Juristul Nicolae Eșanu a reacționat în rețelele sociale la demiterea de astăzi a lui Igor Demciucin din funcția de adjunct al procurorului general interimar, notează Noi.md.

"Nu-l cunosc pe domnul Demciuciun și pot admite că merita pe deplin să fie revocat din funcție. Și, deși deja mai greu, aș putea admite că temeiul de revocare a apărut ori s-a consolidat, după ce au devenit cunoscute informații despre fapte comise în timpul concursului pentru funcția de procuror general.

Însă, în condiția în care nu au fost invocate fapte concrete, care ar permite unui observator independent să-și formeze propria opinie (subliniez, nu concluzii personale privind acumularea informațiilor și supravegherea, ci referințe la fapte concrete, care au avut loc la date concrete și în locuri concrete) și nici nu a declarat, expres sau implicit, că își asumă responsabilitatea pentru că a promovat o asemenea persoană la o funcție atît de importantă, mai degrabă se impune concluzia că a fost un act de răzbunare sau o banală înlăturare a unui concurent.

Dar, asa cum speranța moare ultima, încerc sa mă consolez cu ideea că vor apărea informații, care vor demonstra că o asemenea concluzie ar fi greșită", a scris Eșanu.

Amintim că Igor Demciucin a fost destituit din funcția de adjunct al procurorului general interimar. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Potrivit procurorul general interimar, Ion Munteanu, acesta și-a pierdut încrederea în subalternul său. În funcția de adjunct al lui Munteanu a fost numit Sergiu Brigai.


Igor Demciucin nu a venit, deocamdată, cu vreun comentariu privind demiterea sa.

Președintele CSP, Dumitru Obadă, a menționat că, în prezent, se examinează posibilitatea reluării concursului pentru funcția de procuror general și a reformulării regulilor din Regulamentul CSP.

Anterior, șefa Procuraturii Anticorupție (PA),Veronica Dragalin, a anunțat că instituția pe care o conduce a inițiat un proces penal pe concursul anulat la șefia Procuraturii Generale (PG).

7
3
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?