Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4028

Concursul anulat pentru șefia Procuraturii Generale: a fost pornit proces penal

1 mar. 13:27   Societate
2550 0

Procuratura Anticorupție a inițiat un proces penal pe concursul anulat la șefia Procuraturii Generale (PG). Despre aceasta a anunțat șefa Procuraturii Anticorupție (PA),Veronica Dragalin.

„PA are competența de a investiga abuz, neglijența în serviciu sau încercarea de a influența pe cineva prin presiuni sau corupere.

În cadrul procesului penal se va stabili dacă se trece la altă fază de decsjhidere a unui dosar sau nu.

Am decis să-mi asum eu personal această investigație. Nu vreau să pun un subaltern de-al meu în poziția să investigheze un caz așa de sensibil. Acest proces penal ar putea a avea în vizor membri CSP, dar și candidați la concurs”, a declarat Dragalin, notează Noi.md cu referire la unimedia.

Amintim că recent Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a revocat hotărîrea din 22 februarie referitoare la rezultatele interviurilor pentru selectarea candidatului la poziția de procuror general.


Decizia a venit ca răspuns la „faptele survenite ulterior” și cu intenția de a „nu periclita interesul public”, marcînd astfel încetarea concursului actual și planurile pentru demararea unui nou proces de selecție.

Totodată, astăzi Blocul politic Platforma DA, LOC, Partidul Schimbării și CUB a cerut inițierea unei anchete privind organizarea concursului de selectare a Procurorului General.

9
6
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?