X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Institutul Național pentru Educație și Leadership va forma mii de mentori

26 feb. 19:00   Societate
2677 0

Institutul Național pentru Educație și Leadership (INEL) își începe activitatea. Evenimentul de lansare a noii structuri a avut loc duminică, cu participarea a sute de cadre didactice din țară. INEL își propune să formeze 1.000 de mentori, să dezvolte programe de mentorat și parteneriate pentru practica pedagogică, dar și să promoveze profesia de pedagog în rîndul tinerilor, notează Noi.md.

Prezentă la evenimentul de lansare, Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a vorbit despre importanța consolidării capacităților profesionale ale cadrelor didactice.

„Mizez pe INEL să pregătească profesorii și cadrele didactice cît mai bine ca aceștia să devină mentorii și formatorii schimbărilor sociale de mîine {...}”, a punctat Maia Sandu.

"Printre responsabilitățile de bază ale instituției este gestionarea formării continue a cadrelor didactice din sistemul de învățămînt, a rețelei de mentori, persoane care urmează să activeze în instituțiile de învățămînt și care să ne ajute să abordăm diferite probleme existente în sistem {...}", a subliniat Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

În cadrul INEL, vor activa 17 angajați care vor ghida tinerii specialiști, stagiarii, dar și pedagogii cu mai mulți ani experiență în îmbunătățirea abilităților profesionale și în promovarea învățării pe tot parcursul vieții.

Institutul Național pentru Educație și Leadership va fi responsabil de realizarea cercetărilor în domeniul formării cadrelor didactice, de elaborarea materialelor metodologice și a ghidurilor, precum și de inițierea unor proiecte și colaborări naționale în domeniul pe care îl gestionează.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?