X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Însoțitoarea de zbor cu cea mai lungă vechime din lume a decedat

27 mai. 13:15   Societate
3786 0

Bette Nash, deținătoarea recordului mondial pentru cea mai longevivă însoțitoare de bord, a murit la vîrsta de 88 de ani. Bette a petrecut aproape 70 de ani ca stewardesă, ani pe care mulți oameni nu îi prind într-o viață întreagă.

Cea mai longevivă stewardesă din toate timpurile a murit la vîrsta de 88 de ani, după aproape 70 de ani ca însoțitoare de bord în SUA, scrie CNN.

„Plîngem moartea lui Bette Nash, care a petrecut aproape șapte decenii îngrijindu-se cu căldură de clienții noștri în aer”, a transmis American Airlines într-o declarație postată pe X, transmite stirileprotv.ro.

„Ea a început în 1957 și a deținut recordul mondial Guinness pentru cea mai longevivă însoțitoare de bord. Bette a inspirat generații de însoțitori de bord. Zboară sus, Bette!”, se mai arată în mesajul de adio.

Association of Professional Flight Attendants (APFA), sindicatul care reprezintă însoțitorii de bord din Statele Unite, și-a postat propriul omagiu adresat lui Bette Nash pe Facebook.


„Cariera remarcabilă a lui Bette s-a întins pe parcursul a șase decenii, timp în care a atins nenumărate vieți cu căldura, dăruirea și serviciul ei de neegalat”, spune APFA.

„Pasiunea ei pentru zbor și angajamentul față de pasagerii ei au fost cu adevărat inspiratoare. Moștenirea lui Bette va fi amintită pentru totdeauna în comunitatea aviației și de către toți cei care au avut privilegiul de a o cunoaște”.

Bette Nash și-a început cariera la Eastern Airlines, companie aeriană acum dispărută, la Washington DC, pe 4 noiembrie 1957.

În 2016, CNN a avut ocazia să zboare cu ea pe ruta zilnică de la Reagan Washington National la Boston Logan cu American Airlines. Bette, care avea 80 de ani la acea vreme, a spus că romantismul și farmecul zborului au atras-o inițial la acest job.

„Mi-am dorit să fiu însoțitor de bord de cînd m-am urcat în primul avion – aveam 16 ani, stăteam cu mama pe o canapea de piele verde pe aeroportul din Washington”, și-a amintit ea.

„Pilotul și însoțitorul de bord au traversat hol și m-am gîndit „O, Doamne”, și am spus că asta era pentru mine”.

Bette Nash a spus că a continuat studiile pentru a obține o diplomă de facultate, dar nu s-a abătut niciodată de la visul ei. A aplicat pentru un job de stewardesă, așa cum erau cunoscute atunci însoțitorii de bord, la scurt timp după absolvire. „Și restul este istorie”, a spus ea, cu un zîmbet larg.

Potrivit ABC News, Bette nu s-a retras niciodată oficial din postul ei de la American Airlines și a murit pe 17 mai, la spital.

7
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав