X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Înregistrarea video dintre atacatorul de la Aeroport și mama lui, anexată la dosar

10 iul. 2023,, 14:14   Societate
2960 0

Înregistrările video cu discuția dintre învinuitul de dublul omor de la Aeroportul Internațional Chișinău și mama sa au fost anexate la dosar de către Procuratura Generală înainte ca acestea să apară în presă.

Violina Moraru, purtătorul de cuvînt al Procuraturii Generale a spus că autenticitatea înregistrărilor video a fost confirmată de unul din membrii familiei învinuitului audiat în cadrul cauzei penale.

"Înregistrarea video a fost ridicată și anexată ca mijloc de probă la cauza penală înainte ca aceasta să apară în presă. Înregistrarea se va examina în coroborare cu alte probe acumulate la caz", a declarat Violina Moraru, notează Noi.md cu referire la agora.md.

Imaginile video se referă la incidentul produs pe Aeroportul Internațional Chișinău la 30 iunie. În acea zi, două persoane au decedat în urma unui atac cu armă de foc. Incidentul s-a întîmplat după ce unui cetățean din Tadjikistan de 43 de ani i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova din considerente de securitate.

În timpul însoțirii sale către zona de tranzit pentru a fi returnat, acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră. În timpul reținerii făptașului, acesta a fost rănit, iar trei zile mai tîrziu, în seara zilei de 3 iulie, atacatorul a decedat pe patul de spital.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?