X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1455

Incredibil: Ce s-a întîmplat într-o grădiniță părăsită din raionul Ștefan Vodă

7 iun. 20:00   Societate
5825 0

Au transformat o grădiniță părăsită din satul Olănești, Ștefan Vodă în muzeul satului și un centru de artizanat popular în toată regiunea. Este volrba despre familia Pisarenco din localitate.

Soții au reușit să transforme o pasiune într-un loc care unește întreaga localitate. În ultimii doi ani, muzeul din satul Olănești a fost dotat cu tot felul de obiecte istorice prosoape, stative, coavtă, bidon, fier de călcat, toate adunate de la locuitorii localității.

De doi ani, Ludmila Pisarenco conduce și un centru de artizanat pentru copii din localitate, unde sînt confecționate tot felul de obiecte din fibre vegetale, genți, coșulețe din nuiele. Vasile Pisarenco, la rîndul lui, confecționează opinci din piele pe care le expune la tot felul de expoziții naționale, notează Noi.md cu referire la Studio-L.

Acum cîțiva ani, Ludmila și-a propus să creeze un spațiu în localitate care ar uni istoria, îndeletnicirile, meșteșugurile, ocupațiile, dar și copii întregii localități. Au convins autoritățile locale să le ofere o grădiniță părăsită și că o transforme în muzeul satului și Centrul de artizanat.

După doi ani de muncă intensivă grădinița devenită muzeu, este de nerecunoscut și activează deja de 4 ani. Muzeul este dedicat conservării tradițiilor și meșteșugurilor locale, iar fiecare obiect expus aici are o legătură strînsă cu localnicii.

Mai multe informații despre istoria, cultura și tradițiile din Republica Moldova pot fi găsite pe site-ul moldovenii.md.

8
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав