În Moldova va avea loc Recensământul de probă al populației și locuințelor

5 aug. 11:45   Societate
2203 0

În Republica Moldova va fi organizat, în perioada 28 august – 10 octombrie 2023, Recensămîntul de probă al populației și locuințelor.

Biroul Național de Statistică (BNS) a comunicat că recensămîntul de probă se va desfășura în sectoare de recenzare selectate în 11 localități din regiunile nord, centru și sud ale țării, municipiul Chișinău și UTA Găgăuzia. La exercițiu participă doar locuitorii din sectoarele selectate din localitățile vizate, transmite moldpres

Recensămîntul de probă este o etapă de pregătire a Recensămîntului populației și locuințelor, planificat pentru anul 2024. Pentru desfășurarea activității, în special colectarea datelor în teren, BNS va angaja personal temporar, care va include 121 recenzori și 22 supervizori.

Datele oferite la recensămînt de către persoanele recenzate sînt strict confidențiale și protejate conform legii, iar datele personale nu vor fi divulgate nimănui. Acestea se vor utiliza doar în scopuri statistice pentru elaborarea și diseminarea rezultatelor în formă de date statistice generalizate, fără a fi posibilă identificarea persoanei.

Un recensămînt de probă reprezintă o etapă obligatorie de pregătire a unui recensămînt, avînd scopul de a testa chestionarele de recensămînt, instrumentele de colectare a datelor și diverse aspecte privind modul de organizare a recenzării. Recensămîntul de probă, de asemenea, ajută la înțelegerea mai bună a provocărilor și obstacolelor posibile în desfășurarea cu succes a recensămîntului din anul viitor, astfel asigurînd o calitate înaltă a informațiilor colectate.


Recensămîntul este o activitate statistică de amploare care se desfășoară o dată la zece ani, fiind parte a rundelor mondiale de recensăminte, realizate în conformitate cu recomandările internaționale.

2
0
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?