X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

În Moldova a fost amenajat un monument pe mormîntul unui pilot necunoscut

21 iun. 14:30   Societate
3364 0

În satul Roșcani, raionul Anenii-Noi, a avut loc o acțiune de curățenie și amenajare a monumentului de pe mormîntul unui pilot sovietic necunoscut, care a murit pe cerul Moldovei în 1944.

Despre aceasta a relatat unul dintre liderii Mișcării de căutare din Moldova, liderul echipei de căutare "August" Alexei Petrovici, transmite Noi.md

Potrivit lui, activiștii Mișcării de căutare din Moldova au vopsit obeliscul și steaua cu cinci colțuri, au restaurat și fixat elementele căzute ale gardului.
Acțiunea a avut loc cu sprijinul primăriei din Roșcani.

După cum a povestit Alexei Petrovici, la ea a participat și un pilot profesionist de aviație civilă, aviatorul Serghei Georgiev, care are o vastă experiență în Libia, Afganistan, Sudan și alte țări fierbinți în toate sensurile.

El a venit la Mișcarea de căutare mulțumită cerului, după ce a cerut ajutor pentru imortalizarea pilotului militar Nina Malkova. Și acum, de 10 ani, Serghei, în timpul odihnei de cele "cerești", activează cu căutătorii pe pămînt.


Acțiunea de astăzi din Roșcani este pentru el nu o călătorie obișnuită, ci o chestiune de demnitate a unui pilot adevărat.

10
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав