Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

La Chișinău, a avut loc ceremonia de depunere de flori la Flacăra Eternă de la Memorialul Eternitate

22 iun. 10:40   Societate
4843 0

Astăzi, 22 iunie, la 83 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, mai mulți cetățeni, politicieni din opoziție, reprezentanți ai misiunilor diplomatice ale țărilor CSI, ai mișcărilor de veterani și de căutare, ai cercurilor social-politice și de experți-științifici au depus flori la Flacăra Eternă de la Memorialul Gloriei Militare " Eternitate" din Chișinău, prin care au comemorat populația civilă și apărătorii Moldovei care au murit de mîna invadatorilor fasciști.

Chișinăul și orașele și satele moldovenești au fost printre primele care au fost supuse bombardamentelor inamice la 22 iunie 1941. Moldova sovietică a fost eliberată în august 1944 în timpul operațiunii Iași-Chișinău. Aproximativ 400 de mii de băștinași din Moldova au luptat în Armata Roșie. Pentru faptele de vitejie, 250 de mii de soldați, ofițeri și partizani au fost decorați cu ordine și medalii. 19 originari din Moldova au fost decorați cu titlul de Erou al Uniunii Sovietice.

Participanții la evenimentul comemorativ au subliniat contribuția decisivă incontestabilă a Armatei Roșii la victoria zdrobitoare asupra fascismului. Ei au remarcat importanța eforturilor consolidate de a păstra moștenirea eroică a strămoșilor noștri în fața încercărilor intenționate de denaturare și uitare a adevărului istoric.

"Cunoaștem prețul pe care l-au plătit bunicii și străbunicii noștri pentru a opri invazia fascistă. Cinstim memoria tuturor celor care au căzut și vom face totul pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete în țara noastră", a declarat Igor Dodon, fost președinte al Republicii Moldova și președinte al Partidului Socialiștilor.

17
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?