Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

La Căușeni a fost inaugurat monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfînt

20 iun. 18:15   Societate
2371 2

Prim-ministrul Dorin Recean a participat la inaugurarea monumentului domnitorului Ștefan cel Mare și Sfînt, din orașul Căușeni. Șeful Executivului a felicitat locuitorii orașului pentru această inițiativă, care vine să aducă un omagiu marelui domnitor.

„Acum, 520 de ani, Ștefan cel Mare a luptat pentru ca noi să avem, azi, pămînturile protejate și consolidate, iar copiii noștri să poată să crească, să lucreze și să-și întemeieze familii pe un pămînt în care domnește pacea”, a spus premierul Dorin Recean.

Inițiativa de edificare a monumentului urmărește conservarea valorilor istorice și dezvoltarea patrimoniului cultural. Proiectul a fost posibil și cu susținerea Consiliului Județean Neamț, care a venit cu o contribuție proprie. Banii, în mare parte alocați din bugetul raionului, au fost investiți în lucrările de construcție a postamentului, pavajului, instalarea felinarelor, dar și în reabilitarea unei porțiuni a podului din împrejurime.

La data de 2 iulie, se vor împlini 520 ani de la trecerea la cele veșnice a marelui domnitor al Moldovei Ștefan cel Mare și Sfînt.

5
3
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?