X 
Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Evenimente comemorative au avut loc la Chișinău și Bălți cu ocazia zilei de 22 iunie

22 iun. 15:40   Societate
2738 0

Activiștii Partidului Nostru din Chișinău și Bălți au participat la acțiuni comemorative cu ocazia celei de-a 83-a aniversări a invaziei fasciste pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice.

În capitală, consilierul municipal Denis Șova, împreună cu echipa Partidului Nostru, a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”.

„22 iunie 1941 a fost una dintre cele mai tragice zile din istoria omenirii. Milioane de oameni s-au ridicat atunci pentru a lupta împotriva fascismului. Mulți, inclusiv strămoșii noștri, și-au dat viața pentru pace și libertate. Orice ar fi, onorăm și mereu vom continua să păstrăm memoria eroilor căzuți – bunicii și străbunicii noștri, printre care au fost și ambii mei bunei. Nicio interdicție și nicio decizie sterilă nu pot șterge din memoria mea fapta lor. Este ceea ce ne face să ne gîndim la cît de importantă este pacea și dreptatea pe pămînt. Glorie veșnică lor!”, a spus Denis Șova la Focul Veșnic.

Membrii organizației Partidul Nostru din Chișinău au aprins lumînări și au păstrat un minut de reculegere pentru pămîntenii noștri care au murit la război.

La Bălți, consilierii municipali, activiștii și simpatizanți ai Partidului Nostru au organizat, de asemenea, o acțiune comemorativă. La ora 4 dimineața, ei au depus buchete de flori la Focul Veșnic din fața legendarului monument „Tancul” din capitala de nord a Moldovei.


Tot astăzi, la Bălți, a avut loc marșul memoriei și o ceremonie de depunere de flori la Memorialul Gloriei Militare, unde membrii Partidului Nostru au adus un omagiu tuturor celor căzuți în lupte și victimelor din lagărele de concentrare.

18
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав