COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6873

În ce condiții se permite desfășurarea nunților și cumetriilor. Noi prevederi ale Comisiei de Sănătate Publică

18 iul. 10:30   Societate
7999 0

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică s-a întrunit într-o nouă ședință și a stabilit noi prevederi pentru activitatea sectorului HoReCa în contextul prevenirii răspîndirii infecției COVID-19.

Astfel, comisia, a permis desfășurarea evenimentelor festive cu caracter unic (nunți, cumetrii, petreceri private) în cadrul unităților de alimentație publică, cu ocuparea a cel mult 50% din numărul de locuri în spațiile închise din cadrul unităților cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19.

Totodată, organizatorii festivităților vor fi obligați să să întocmească lista participanților, cu evidența epidemiologică, conform modelului stabilit (nume, prenume, IDNP, număr de telefon, e-mail, adresa de domiciliu).

Autoritățile vin cu recomandarea de a desfășura evenimentele în spații deschise.

În interiorul unităților de alimentație publică de orice tip se va admite un număr limitat de persoane, astfel încît să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4 m2 pentru fiecare persoană. Fluxul de persoane va fi dirijat astfel încît să se evite formarea aglomeraţiilor.


Pe teritoriul zonelor de agrement se va admite un număr limitat de persoane, astfel încît să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4 m2 pentru fiecare persoană. Fluxul de persoane va fi dirijat astfel încît să se evite formarea aglomeraţiilor.

La fel, rămîne obligatorie purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, în transportul public și la stațiile de așteptare, inclusiv în spațiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice. Masca trebuie să acopere atît gura, cît și nasul.

Textul integral al hotărîrii poate fi citit aici.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽