X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

În aproape 100 de localități din țară există probleme de furnizare a energiei electrice

12 iun. 10:14   Societate
3885 0

Potrivit Premier Energy, conform informației operative din rețele de la ora 9:30 a zilei de miercuri, 12 iunie, există probleme de furnizare a energiei electrice în 94 de localități, în principal din raioanele Orhei, Criuleni, Strășeni, Telenești, Călărași, Nisporeni, Ialoveni, Hîncești, de asemenea, izolat în suburbia mun. Chișinău.

Formațiunile de intervenție operativă au fost mobilizate pentru localizarea rupturilor de conductori cauzate de căderea copacilor și a crengilor rupte de vînt peste liniile electrice aeriene.

Prioritatea numărul unu este securitatea electrică și evitarea accidentărilor.

”‼ Rugăm insistent populația să manifeste înțelegere din cauza lipsei de tensiune și să respecte cu strictețe regulile de securitate electrică.

‼ În special, acum, cînd copii sînt vacanță, nu-i lăsați fără supraveghere, recomandăm să rămînă acasă, în siguranță.


‼De asemenea, instruiți-i cum să se comporte în condițiile create și cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice conductor suspect văzut pentru a transmite la necesitate informația respectivă furnizorului de energie electrică

• ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pămînt sau care atîrnă suspect de pe piloni și copaci;

• marcați la distanță locul rupturii conductorului electric şi securizați perimetrul acestuia pînă la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;

• nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;

• despre orice incident comunicați în regim de urgentă operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h – 022 43 11 11 sau la cel local, indicat în factură.

Vă asigurăm că se depun toate eforturile pentru restabilirea operativă a furnizării energiei electrice către toți consumatorii afectați.

Acum securitatea electrică și evitarea accidentelor sînt prioritatea numărul unu, iar în acest sens responsabilitatea pentru protejarea vieții și sănătății oamenilor este a noastră, a tuturora”, se arată în nota de presă a furnizorului de energie.

0
1
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав