X 
Arşiţa stiri: 190
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

În continuare mai mulți consumator rămîn fără lumină

14 iun. 16:10   Societate
2667 0

Furnizorul de energie electrică, Premier Energy, anunță că 70 de echipe de intervenție operativă sînt implicate la această oră în lucrările de restabilire a furnizării energiei electrice către consumatorii afectați de intemperie Precipitațiile abundente creează dificultăți în desfășurarea lucrărilor și cauzează noi deranjamente.

Numeroasele rupturi de conductoare, izolatoare și elemente de fixare deteriorate și copacii căzuți peste rețele constituie cauza principală a lipsei de tensiune.

Starea rea a vremii care a cauzat dezastrul din rețelele electrice, a pus la grea încercare nu doar consumatorii rămași fără energie, dar și angajații întreprinderii electrice, care a treia zi continuă lucrările de restabilire a serviciului. Spectrul de lucrări în teren, care sînt văzute nemijlocit de toți locuitorii satelor afectate, include înlocuirea pilonilor deteriorați, a izolatoarelor și a elementelor de fixare, în unele cazuri și a posturilor de transformare avariate, de asemenea, restabilirea conductorilor liniilor electrice aeriene și a branșamentelor rupte. Tăierea și înlăturarea din rețele a crengilor și copacilor doborîți de vîntul puternic este o altă activitate grea, ce necesită mult efort fizic.

”Înțelegem profund nemulțumirea oamenilor rămași în tot acest răstimp fără energie și ne cerem scuze pentru incomodități.

La această oră eforturile întreprinderii sînt orientate spre remedierea defecțiunilor din rețelele de joasă tensiune și a avizelor înregistrate de la consumatorii casnici individuali”, se arată în nota de presă.


Furnizorul reiterează în continuare necesitatea respectării stricte a regulilor de securitate de către persoane în raport cu instalațiile electrice.

  • ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pămînt sau care atîrnă accidental de pe piloni și copaci;
  • nu interveniți în instalațiile electrice, deoarece există pericolul de electrocutare;
  • nu lăsați fără supraveghere copii, verificați atent locul aflării lor sub aspectul securității electrice;
  • țineți legate animalele domestice și cele de companie pentru a evita contactul lor cu fire electrice aflate avariat la sol.
  • instruiți copiii să respecte regulile de securitate electrică;
  • cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice conductor suspect pentru a transmite informația respectivă operatorului de distribuție a energie electrice sau dacă sînt suficient de maturi să o facă personal cu maximă responsabilitate, oferind serviciului Oficiului telefonic de 24 de ore toate datele solicitate, inclusiv cele de contact.
0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав