X 
Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 581
Preşedintele stiri: 3734

Important de știut: Cum vor activa centrele comerciale și spitalele pe 1 iunie în Chișinău

27 mai. 15:30   Societate
22227 2

În zilele summitului european, care va avea loc săptămîna viitoare, chișinăuienii vor suporta unele neplăceri, precum și gazdele care-și primesc oaspeții.

În aceste zile, traficul va fi restricționat în Chișinău, iar unele întreprinderi nu vor funcționa.

Newsmaker.md a colectat toate informațiile ce țin de Capitala Moldovei în perioada 31 mai - 2 iunie.

Trafic rutier si transport in comun

La Chișinău, restricțiile vor intra în vigoare de la ora 17, pe 31 mai, cînd oaspeții încep să sosească în Capitala Moldovei. Pînă la miezul nopții acestei zile, traficul va fi limitat în perimetrul străzilor Ștefan cel Mare, Bănulescu-Bodoni, Sciusev și Serghei Lazo.


Transportul public va fi redirecționat către alte rute.

Autoritățile recomandă cetățenilor să se deplaseze prin Capitală ghidîndu-se de hărțile cu trasee alternative. Acestea prevăd ocolirea tronsonului de străzi pe care se vor deplasa delegațiile oficiale în ziua Summitului Comunității Politice Europene. Ele sînt destinate cetățenilor pentru continuarea activităților cotidiene în condiții de confort și siguranță.

Magazine, centre comerciale

Întreprinderile vor trebui, de asemenea, să se reorganizeze pentru Summit, din motiv că străzile vor fi închise. Deși supermarketurile și centrele comerciale vor funcționa ca de obicei.

Școlile, spitalele, Gara Feroviară și Aeroportul

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a asigurat că toate instituțiile medicale din Chișinău vor funcționa ca de obicei.

Ministerul Educației a mai raportat că toate instituțiile de învățămînt vor funcționa, iar pe 2 iunie unii elevi vor avea examene.

Întreprinderea „Calea Ferată a Moldovei” a anunțat că trenul Chișinău-Iași nu va circula trei zile: pe 30 și 31 mai, dar și pe 1 iunie. Trenul Chișinău-București va circula însă conform programului.

În perioada premergătoare Summitului Comunității Politice Europene (CPE), Aeroportul Internațional Chișinău și parcarea auto din preajmă vor activa în regim special.

Astfel, în perioada 01.06 (ora 00:01) - 02.06 (ora 07:00) Aeroportul Internațional Chișinău este declarat zonă temporar restricționată.

De asemenea, administrația Aeroportului a anunțat că publicul larg nu va avea acces în aria Aeroportului în perioada Summitului.

7
1
1
5
61

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?