X 
Criza energetică stiri: 1523
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

Guvernul va cere prelungirea stării de urgență în țară

12 apr. 05:51   Societate
4110 0

Guvernul va cere prelungirea stării de urgență în țară. Prim-ministra, Natalia Gavrilița, a declarat în cadrul emisiunii Cutia Neagră că în condițiile în care „există riscuri de escaladare în vecinătate care ar putea genera noi fluxuri de refugiați, atunci cred că este cazul să mergem să cerem prelungirea stării de urgență”, informează Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Atîta timp cît avem război în vecinătatea noastră și există riscuri de exemplu de escaladare în vecinătate care ar putea genera noi fluxuri de refugiați, atunci cred că este cazul să mergem să cerem prelungirea stării de urgență.

După cum am spus în Parlament ne-am luat angajament să nu facem abuz de această stare de urgență, să luăm decizii ce țin de gestionarea anume a consecințelor acestei crize și războiului din Ucraina, de aceea cred că cetățenii pot fi în felul acesta mai siguri pentru că pe de-oparte vom avea acest instrument de luare a deciziilor rapide prin Comisia Situații Excepționale, dar pe de altă parte avem și procesul obișnuit de luare a deciziilor în Parlament, vedem inițiative legislative, vedem un proces normal de luare a deciziilor”, a declarat Natalia Gavrilița.

La 24 februarie, Parlamentul a votat pentru instaurarea stării de urgență, la solicitarea Guvernului, ca urmare a conflictului armat izbucnit în țara vecină, Ucraina.

În dimineața zilei de 24 februarie 2022, Federația Rusă a declanșat o operațiune militară în Donbas, Ucraina.


Ucraina a intrat în stare de război, Rada Supremă de la Kiev a aprobat solicitarea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав