COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Guvernul planifică să taie sumele alocate pentru reparația drumurilor

Guvernul planifică să taie sumele alocate pentru reparația drumurilor

Ministerul Economiei și Infrastructurii propune modificarea hotărîrii de Guvern privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2019.

Potrivit proiectului înaintat pentru consultări publice, pînă la finele anului se preconizează cheltuieli de 322,3 milioane lei pentru lucrările de reparație şi întreținere a drumurilor.

Guvernul va tăia la greu din mijloacele financiare planificate pentru reparația periodică a drumurilor naționale, locale, comunale și străzi pe anul 2019. În unele raioane sumele au fost micșorate de 4-5 ori, iar în majoritatea raioanelor sumele au fost înjumătățite.


„Programul de reparație periodică a drumurilor a fost acceptat cu un deficit bugetar, estimînd o posibilă majorare a veniturilor în bugetul de stat, de la 950 mil lei pînă la suma de 1,7 miliarde lei inițial distribuite în Program. Urmare a estimărilor bugetului a fost luată decizia de a încadra Programul în prevederile legale efectuînd și o rebalansare a mijloacelor alocate între localități, luînd în considerare numărul de locuitori din acestea în limita alocațiilor inițiale”, explică autorii în nota informativă a proiectului.

Cel mai mult a fost tăiată suma alocată raionului Nisporeni, de unde este originar democratul Vladimir Plahotniuc. Dacă inițial pentru acest raion au fost planificate 85 mil lei, în actualul proiect se propun a fi alocate doar 17 mil lei, adică de cinci ori mai puțin.

Satul de baștină a lui Plahotniuc – Grozești va primi doar 987 mii lei, față de 4,3 mil lei cît alocase fosta guvernare democrată. Și la Vărzărești vor ajunge doar 1,4 mil lei, față de 6 milioane planificat la începutul anului.

De aproape cinci ori a fost micșorată și suma pentru raionul Orhei. Din 75 de milioane planificate vor fi alocate doar 15,5 mil lei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load