Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Grup criminal specializat în traficul ilicit de droguri, destructurat. Sînt implicați și militari

1 feb. 2021,, 15:33   Societate
2489 0

Ofițerii SPIA, INI și IGC, în colaborare cu procurorii PCCOCS și Procuraturii mun. Chișinău, pe parcursul perioadei noiembrie 2020 – ianuarie 2021, au documentat acțiunile pretins ilegale ale unui grup criminal specializat în traficul ilicit de droguri în care figurează și militari prin contract, funcționari ai Inspectoratului General de Carabineri (IGC) al MAI.

Acțiunile grupului s-au exprimat prin punerea în circulație a substanțelor narcotice de tip marijuana, hașiș, LSD și ecstasy către consumatori de droguri, inclusiv militari prin contract ai IGC.

Astfel, sub conducerea procurorilor din cadrul PCCOCS, a fost inițiată cauza penală în baza elementelor componenței de infracțiune prevăzute de art. 2171 alin. (3) lit. lit. b), d), e) și f) Cod penal, ,,Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, ce prevede pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

La 25.01.2021, subsidiar efectuării măsurilor speciale inestigații, a fost reținut în flagrant delict un bănuit, funcționar al IGC. În rezultatul percheziției corporale, au fost depistate și ridicate pachete cu masa vegetală asemănătoare cu marijuana, pastile ecstasy și telefonul mobil utilizat la săvîrșirea infracțiunii. Concomitent, în rezultatul perchezițiilor la domiciliul altui membru al grupului au fost depistate și ridicate 800 doze de LSD, 200 gr. de marijuana, 5 gr. de substanță asemănătoare cu hașiș, 1 pastilă ecstasy, cîntarul și accesoriile pentru ambalarea dozelor de droguri pentru comercializare. Astfel, valoarea estimativă a drogurilor eliminate din circuit sînt estimate la 200 000 MDL.

Consecvent, funcționarul IGC și complicele acestuia au fost arestați pentru 20 și respectiv 30 zile.


În continuare, sînt întreprinse acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor cu referire la caz și identificarea tuturor complicilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?