X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Furtuna de noaptea trecută a făcut prăpăd în toată țara

26 iul. 2023,, 07:01   Societate
8424 0

Ploaia torențială de noaptea trecută însoțită de vînt puternic a făcut prăpăd în mai multe raioane din nordul țării: Edineț, Glodeni, Dondușeni, Rîșcani, Ocnița, Fălești, Bălți și Drochia. Furtuna a făcut ravagii și-n capitală.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție (IGP), au fost doborîți mai mulți arbori, dar au căzut și ffire electrice. Din cauza vremii nefavorabile aseară mai bine de 2 ore a rămas fără energie electrică punctului de trecere a frontierei Costești-Stînca, transmite Noi.md.

Atît în capitală, dar și pe mai multe trasee din țară, au intervenit polițiștii pentru înlăturarea arborilor doborîți. Aseară, în Chișinău, din cauza vîntului puternic au căzut 11 copaci peste mașini, unul peste o conductă de gaze și doi peste fire electrice.

În raionul Rîșcani, au rămas fără acoperiș mai multe blocuri locative. În orașul Rîşcani și în satele Balanul Nou, Rămăzan, Borosenii –Noi, au fost rupte fire electrice și doborîți mai mulți copaci.


Și la Bălți, mai mulți proprietari de automobile s-au trezit cu arbori doborîți peste acestea.La fel, fără lumină au răpmas și mai multe sate din raionul Dondușeni. În rezultatul vîntului puternic în localitatea Baraboi a fost deteriorat parțial acoperișul gimnaziului, iar în orașul Dondușeni a fost deteriorat parțial acoperișul unui depozit.

Pe unele trasee au fost doborîți copaci. Polițiștii au intervenit pentru a nu admite blocarea acestora.


IGP menționează că polițiștii intervin la lichidarea consecințelor ploii și ale vîntului puternic.0
0
1
16
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?