X 
Transnistria stiri: 1443
Preşedintele stiri: 4063

Schimbările climatice au forțat copacii să moară tineri

28 apr. 23:30   Ştiinţă şi IT
1773 0

Biologii de la Universitatea Cambridge au descoperit că creșterea temperaturii globale face ca pădurile să crească și să moară mai repede.

Acest lucru duce la faptul că copacii emit dioxidul de carbon absorbit mai devreme decît credeau oamenii de știință.

Unul dintre cele mai comune argumente împotriva efectelor adverse ale schimbărilor climatice este declarația că o concentrație ridicată de CO2 în aer este benefică pentru plante. Oponenții teoriei încălzirii globale cred că, la o concentrație ridicată de dioxid de carbon în aer, copacii cresc mai repede.
Într-o măsură oarecare, această afirmație este adevărată. Se consideră că înverziea Pămîntului ajută la compensarea emisiilor de dioxid de carbon. Cu toate acestea, cercetătorii au demonstrat că această metodă puțin probabil că va funcționa.

În rezultatul studierii a 1768 de copaci, atît vii, cît și morți, crescînd în latitudini diferite, oamenii de știință au descoperit că pomii au crescut mai lent în condiții reci, însă acest lucru i-a făcut mai puternici, ceea ce, la rîndul său, le-a permis să trăiască mult mai mult.

Pe de altă parte, copacii care au crescut mai repede în primii 25 de ani de viață, de regulă, au murit mult mai devreme. Această dependență este valabilă pentru ambele zone climaterice.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?