COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Filip are încredere în comisia care a ales pretendenții la funcția de procuror general

20 noi. 2019,, 08:28   Societate
1996 0

Fostul prim-ministru Pavel Filip spune că nu înțelege frustrarea celor din Blocul ACUM, întrucît CSP va examina candidaturile alese de comisia instituită de Guvernul Sandu.

În cadrul unei emisiuni de la Moldova 1, Pavel Filip a fost întrebat dacă a vorbit cu Igor Dodon referitor la Procurorul General. Liderul PD a spus contrariu.

„În primul, eu nu am discuții cu Igor Dodon, cum nu am discuții cu Maia Sandu sau Andrei Năstase. Eu stau departe de aceste jocuri. Trebuie să ne conducem de normele constituționale.

Eu nu văd logica acestor discuții, dacă comisia constituită de Guvernul Sandu a selectat pe cei patru. Acum noul ministru al Justiției a înaintat candidaturile selectate de Guvernul Sandu.

Eu am încrederea în comisia care a selectat candidaturile”, a declarat Pavel Filip.


UNIMEDIA amintește că CSP urmează să examineze, în ședința de azi, dosarele celor patru candidați la funcția de procuror general, înaintate de către Nagacevschi. Candidații sînt Oleg Crîșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo.

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că, Consiliul Superior al Procurorilor are la dispoziție zece zile pentru a alege un candidat la funcția de procuror general și a-l propune președintelui spre aprobare.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X