X 

Festivalul meșteriilor populari, organizat la cetatea Soroca

27 iun. 2022,, 07:50   Societate
2474 0

80 de meşteri populari din toată Republica Moldova şi-au dat astăzi întîlnire la un festival găzduit de cetatea Soroca. Muzica folclorică a răsunat între pereţii vechi ai cetăţi, care au fost împodobiţi cu lucrările alese ale participanţilor la eveniment.

Anatol Creţu a venit din Raionul Criuleni pentru a-şi expune lucrările realizate manual, împreună cu întreaga familie. Meşeşugarul a recunoscut că îndeletnicirea îi aduce nu doar bucurie sufletească ci îi asigură şi traiul de zi cu zi, motiv pentru care nu putea lipsi de la festival.

ANATOL CREŢU, meşter popular: „ Lumea este binevoitoare, avem posibilitatea de a ne promova şi să vindem cîte ceva. Eu sînt meşter în lemn, iar fiica se ocupă cu confecţionarea portului popular şi mă mîndresc că prelungeşte afacerea mamei.”

Intrarea în fortăreaţă a fost locul perfect pentru ambsamblurile de dans, care s-au unit în horă. Vizitatorii au putut să aleagă de la obiecte confecționate din fibre vegetale şi naturale, pînă la cele din ceramică, sticlă şi lemn.

GRIGORE BUCĂTARU, șef, secția Cultură și Turism, Soroca: „În afară de meşterii populari care unt prezenţi cu toate genurile de meşteşugărit practicate în Republica Moldova sînt prezente şi colectivele artistice şi raionul Soroca cu un program folcloric. Prin această activitate promovăm şi Cetatea ca monument istoric.”


Evenimentul, care îşi propune să promoveze meşteşugurile tradiţionale, a ajuns la cea de-a zecea ediţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?