X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Eliberarea certificatelor cadastrale, în proces de testare

31 ian. 2023,, 13:45   Societate
2369 0

Începînd cu 1 februarie, Agenția Servicii Publice lansează, în regim de pilotare, prestarea serviciilor cadastrale în regim online pe o nouă platformă de dezvoltare a serviciilor electronice (PDSE).

Potrivit autorităților, PDSE este sigură, ușor de utilizat și va permite obținerea documentelor solicitate în format electronic.

Prin intermediul noii platforme, atît persoanele fizice, cît și cele juridice, vor putea solicita online și obține în format electronic 11 documente din domeniul cadastral: extrase din Registrul bunurilor imobile, informații despre valoarea bunurilor imobile și planuri cadastrale pentru bunurile imobile din mun. Chișinău.
Pentru deținătorii de semnătură electronică, documentul în format electronic va putea fi descărcat din cabinetul personal (mcabinet.gov.md) de pe Portalul guvernamental al cetățeanului sau al antreprenorului.
La solicitare, copia documentului electronic va fi eliberată pe suport de hîrtie. Beneficiarul îl va putea ridica la sediul centrului multifuncţional solicitat sau îl va putea primi direct la adresa indicată, utilizînd serviciul guvernamental de livrare MDelivery.
Serviciile respective se vor achita prin intermediul MPay - serviciul guvernamental de plăți electronice, utilizînd orice instrument de plată la alegere, cum ar fi: cardul bancar, internet banking, terminale de plată, sisteme e-banking și plăți în numerar. În cazul plăților în numerar, cetățenii care nu au acces la internet se pot adresa la ghișeele băncilor conectate sau la oficiile întreprinderii „Poșta Moldovei”.
Comanda online a documentelor menționate se efectuează în baza cererii electronice a solicitantului, care poate fi depusă prin intermediul Portalului Serviciilor Publice (servicii.gov.md) sau a paginii web a Agenției Servicii Publice (www.asp.gov.md), accesînd rubrica Servicii / Servicii electronice / Comanda online / Bunuri imobile (amplasate în mun. Chișinău). Pentru comoditatea beneficiarilor a fost elaborat Ghidul utilizatorului platformei de dezvoltare a serviciilor electronice cu rol de solicitant al serviciilor din domeniul cadastru, care descrie pe pași procedura de comandă a serviciilor.
1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?