X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

ASP: "Numărul de contestații a rezultatelor la examenele auto s-a mărit"

10 iul. 12:00   Societate
4216 0

Agenția Servicii Publice (ASP) informează că cetățenii care nu sînt de acord cu rezultatele examenului la probele teoterică/practică pot depune contestația online, accesînd site-ul Agenției Servicii Publice www.asp.gov.md „Depune contestație” https://www.asp.gov.md/ro/contestatia.

Din data de 12.02.2024, cînd a fost lansat modulul de depunere online, au fost depuse 582 de cereri privind contestarea rezultatului examenului practic, dintre care 524 au fost depuse online și doar 58 – au fost depuse la ghișeu, în cadrul subdiviziunii teritoriale de calificare a conducătorilor auto, notează Noi.md.

Anterior lansării modulului de contestare online a rezultatelor examene lor auto, numărul contestațiilor depuse era mult mai mic:

-în anul 2022 au fost depuse 194 contestații.

-în anul 2023 au fost depuse 290 contestații depuse.


În partea de jos a fiecărui borderou de susținere a examenului este plasat un QR code, prin intermediul căruia, la fel, poate fi depusă cererea de contestare.

Respectivul cod de bare se regăsește, la fel, pe autocolantele personalizate plasate în sălile de examinare, pe panourile informative dedicate procesului de examinare auto și pe vehiculele de examinare.

Contestațiile pot fi depuse în termen de trei zile lucrătoare, după susținerea probei (teorie sau practică).

0
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав